Tekst aanpassen a a a
  • Contact met Corry
  • M 06 34 55 06 80
  • dag en nacht bereikbaar
    voor ieder met of zonder verzekering

Bloemwerk

Waardoor Uitvaartzorg Drimmelen zich mede onderscheidt, is dat Cecile zelf ook het bloemwerk kan maken – indien gewenst in Oud Drimmelen. Dat je als familielid, jong of oud, ook kan meehelpen om samen met Cecile het bloemwerk te maken, is voor velen heel verrassend.
Door de gesprekken die Cecile of Corry al met de naasten hebben tijdens het regelen van de uitvaart, komt er een beeld naar boven van de sfeer en de stijl van het afscheidsbloemwerk dat zou passen bij de overledene. Worden het kleine toefjes of een groot arrangement, heel klassiek of juist heel modern, kleurrijk of in een bepaalde tint? Zijn het losse bloemen in een bepaald patroon neergelegd? Spreekt uit de bloemen en of de kleur bepaalde symboliek? Zo dient de vorm zich vanzelf aan en wordt er niet een stuk nagemaakt uit een voorbeeldboek met ‘grafbloemwerk’.
Daar waar mogelijk kunnen materialen uit iemands eigen tuin of uit de natuur worden gebruikt en worden zo weinig mogelijk niet-natuurlijke materialen gebruikt.
In Oud Drimmelen, midden in de natuur, kan je wat tot rust komen en met je handen bezig zijn. Je bent even weg uit de hectiek van de dagen voorafgaand aan de uitvaartdag. Jonge kinderen kunnen even lekker spelen en dollen. Of je nu bloemen hebt geplukt, schoongemaakt of aangegeven hebt, het samen creëren verbindt.

Tijdens het ‘maken’ van de bloemen, dat wordt begeleid, komen vaak herinneringen boven, wordt er over de overledene gesproken. Ben je klaar en kan je zeggen: “Dit is helemaal ons mam,” of: “Dit zou opa zelf ook wel heel stoer hebben gevonden,” of: “Kijk nou toch eens, het is toch echt het groentetuintje van pa vroeger, waar ‘ie zo graag was,” dat maakt dat je trots kan en mag zijn. Dat helpt je op de uitvaartdag zelf om de kist of mand vast te pakken en te begeleiden.

... dan buigt de twijg, geeft mee, springt terug, en hervindt zich